08 Ocak 2023

Blogger image Hatası ve Çözümü

Blogger image hatası ve çözümü.image hatası nasıl çözülür.blogum image hatası veriyor ne yapmam gerekiyor??MainEntityOfPage hatası ve çözümü.


Blogger arkadaşların sorunudur bu image hatası.Yapılandırılmış veri test aracı ile blog sitelerini kontrol ettiklerinde bazı hatalar alırlar bu hatalardan biride image hatasıdır.Peki image hatasını nasıl çözeceğiz??Hemen anlatıma geçiyorum

ilke önce şablonlara giriyoruz ve şablon sayfasında herhangi bir yere tıklıyoruz.Daha sonra control+F birlikte basarak sağ üstte çıkan arama çubuğunda  aşağıdaki kodu arayacağız.

<article class='post hentry' itemprop='blogPost' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/BlogPosting'>

Arama yerine hepsini kopyalıp yapıştır yaparak arama yapmayın bulunmayabilir.Küçük kısımlarını sadece kopyala yapıştır ve enterle aratmanız yeterli.Mesela örnek verecek olursak 'itemscope' kodunu enterleyerek arattırın önünüze çıkacaktır.

Peki Bu kodu bulduk sonra ne yapacağız.Kodun altında kodun devamını göreceksiniz.Kodun devamı bu şekildedir.

<b:if cond='data:post.firstImageUrl'>
  <meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image'/>
</b:if>
<a expr:name='data:post.id'/>

bu kodu siliyoruz ve yerine aşağıda vereceğim kodu yapıştırıp şablonu kaydet diyoruz.

<b:if cond='data:post.firstImageUrl'>
<div itemprop='image' itemscope='itemscope' itemtype='https://schema.org/ImageObject'>
  <meta itemprop="url" expr:content='data:post.firstImageUrl'/>
  <meta itemprop="width" content='700'/>
  <meta itemprop="height" content='700'/>
  </div>
    </b:if>

Kodumuzu yapıştırdık ve şablonu kaydet dedik.Sonra yapısal veri yapılandırma aracına gidiyoruz tekrar blogumuzu tara bakalım hata varmı diyoruz ve bakıyoruz ki artık image hatası ortadan kalkmış.

Not: Blogunuzu yedeklemeden işlem yapmayınız ne olur ne olmaz işi garantiye almak en güzelidir her zaman.

>>> Blogger MainEntityOfPage Hatası ve Çözümü<<<


Bloggerseniz Yapılandırılmış Veri Testinde sitenizi kontrol ettirdiğinizde MainEntityOfPage hatası alıyorsanız çözümü işte burada.Peki ne yapmamız gerekiyor MainEntityOfPage hatasını çözmek için.Bu hatalar adamı deli ediyor bende yaşadım bu hatayı ve araştır araştır sonunda buldum çözümü peki nasıl olacak şimdi konuya geçelim.

ilk önce blogunuzun şablon bölümüne geçiyoruz.Şablon sayfasında herhangi bir yere tıklayıp Control+F ile arama çubuğunu açıyoruz.Aşağıda size vermiş olduğum kodu arıyoruz.

<article class='post hentry' itemprop='blogPost' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/BlogPosting'>

Kodumuzu bulduktan sonra hemen altına işimizi çözecek diğer kodu ekliyoruz.Kodumuz aşağıda

<div itemscope='itemscope' itemprop="mainEntityOfPage" itemType="https://schema.org/WebPage"/>

Kodumuzu ekledik ve Şablonu kaydet dedik.Sonra Yapılandırış veri testi ile yeniden kontrol ettiğimizde bakıyoruz artık MainEntityofPage hatası artık yok...


Not: İşlemleri yapmadan önce blogunuzun yedeğini alın ne olur ne olmaz işi garanti yapalım.



    Choose :
  • OR
  • To comment
6 yorum:
comments
  1. Allah razı olsun kardeşş :)

    YanıtlaSil
  2. ADMİN5/2/16

    Rica ederim Allah senden de razı olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, kendimce bir blog sahibiyim ve pek anladığım bir şey değil. Birkaç gündür blog hata veriyor ve nedenini bir türlü anlamadım. Hata kodu bX-ktof5h. Bir bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. ADMIN6/12/16

    Merhaba Kulkedisi blogunun hata vermesinin nedeni temadan kaynaklaniyor.Blogger yonetici sayfanda sah ust kisimdan ayarlara tikla ve oradan tema eski gorunumu sec duzelecektir.Yeni baslamissin blok isine ama bu sekilde yol alman zor.Bunun yerine hazir temalardan kullan googleden arat ve bloguna yukle.Tabi bu kadar basit degil biraz arastirma yapman gerekiyor bu konuda.Yardima ihtiyacin olursa yardim etmeye calisirim.Kolay gelsin simdiden:)

    YanıtlaSil
  5. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim fakat kullandığım tema blogun kendi şablonlarından. Başka türlü yükleme nasıl yapabilirim hiç bilmiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ADMIN7/12/16

      Rica ederim Kulkedisi biliyorum bloguna goz gezdirdim.Soyle yapalim o zaman ilk once '' blogger ucretsiz tema veya sablon " olarak bir googleyi kurcala.Kafana gore olanlari indir.Sonra blog ayarlar kismindan yukle.Tabi ki tema ayni sekilde cikmayacak duzenlemen gerekecek yine tabi ki google :) sen bu kisimlara bir ulas takildigin yerde sorabilirsin :)

      Sil

Olumlu ve ya olumsuz her türlü geri dönüşler bizler için önemlidir.Gönderdiğiniz mesaj için teşekkür ederiz...