21 Ocak 2023

Windows 7-8-10 Sistem Geri Yukleme NasiL YapiLir

Windows 7 , 8 ve 10 işletim sistemlerine ait Bilgisayarlarda Sistem Geri Yukleme ile Bilgisayarı Kurtarma Eski duruma getirme


Windows 7 , 8 , 10 işletim sistemlerinde Sistem Geri Yukleme Noktası

Sistem geri Yukleme Noktası nedir?? Belirli tarih aralıklarında Windows işletim sistemlerinde yapılan güncellemelerde ve ya bir program yüklerken Windows işletim sistemi düzgün çalışan o tarihte bir yedek alır ve saklar.İlerde herhangi bir sorun çıkması durumunda bu düzgün çalışan yedek kullanılarak bilgisayarı o tarihteki ayarlara geri döndürür.
Bir program yuklediniz.Fakat program problem çıkardı veya silmeye çalıştınız silemediniz.Bilgisayarınızda bir sıkıntı çıktı fakat çözemediniz.Bu gibi durumlarda Sistem geri yükleme çok işimize yarar.Program yüklemelerinde size sistem geri yükleme noktası oluşturayım mı diye sorar ve siz buna asla hayır demeyin.Unutmayın ki o an ki kazanacağınız 3-5 dakika daha sonraki günlerde size saatler kaybettirebilir...

Sistem Geri Yukleme Ayarlarını açıp Yükleme Noktası Oluşturma

Genelde Sistem Geri Yukleme noktası ayarları açıktır.Fakat kapalı ise bu ayarları açmamız ve bir sistem geri yükleme noktası oluşturmamız gereklidir.Peki bunu nasıl yaparız??

İlk olarak Denetim Masasına giriyoruz.Oradan ilk sıradaki Sistem Güvenlik --> Sistem --> Sistem Koruması -->Yapılandır
Seçeneklerine tıklayıp yapılandırıyoruz.Ardından bir aşağıdaki OLUŞTUR sekmesine tıklayıp bir Sistem geri Yukleme noktası oluşturuyoruz.
Eğer zaten sistem ayarlarınız açık ve zaten bir sistem geri yükleme noktasına sahipseniz aynı yerdeki üst kısımda SİSTEM GERİ YÜKLEME seçeneğine tıklayıp bir önceki tarihlerde düzgün çalışan bir yükleme noktasına geri dönüyoruz.

Siyah ve ya Mavi Ekran sorunu Bilgisayar açılmadığında Sistem Geri Yükleme ile Kurtulma

Bilgisayarınızı açmaya çalıştınız fakat açılmadı bir kaç aç kapat yaptıktan sonra beklememizi söyleyen bir yazı gelir ve bizi Kurtarma Seçeneklerine götürür.


Yukarıdaki Gelişmiş seçenekler içinde yer alan Sistem Geri Yükleme ile bilgisayarı kurtarmamız mümkün olabilir.Bunun için Sistem geri yükleme seçeneğine tıklayıp aşağıda yer alan takvim önümüze çıkar.


Burada daha önceden oluşturulmuş Sistem geri yukleme seçenekleri mavi ile belirtilmiştir.Biz en yakın tarihi seçer ve ileri deriz.Daha sonra sistem geri yükleme başlar ve bir süre dosya geri yükleme süresi sonunda işlem başarı ile bitirilmiş ve sistem belirlediğiniz tarihe geri alınmış bildirisi ile sonuçlanır.
NOT : Sistem geri yükleme yaptığınızda belirlediğiniz tarihe geri alınır.Daha sonra yapmış olduğunuz program yüklemeleri ,Fotoğraf video vs vs.ne varsa hepsi belirlediğiniz tarih gününe geri döner yani silinmiş olur.


    Choose :
  • OR
  • To comment
1 yorum:
comments
  1. Adsız27/9/23

    Bilgilendirici paylaşımınız için Teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Olumlu ve ya olumsuz her türlü geri dönüşler bizler için önemlidir.Gönderdiğiniz mesaj için teşekkür ederiz...